Nieuws – Huisartsenpraktijk de Groot Weis – Vaassen
Header afbeelding
Jan Mulderstraat 29 8171 CC Vaassen Tel:0578-571230 Spoed 0578-571230 optie 1

Nieuws


Onze praktijk is gesloten voor nieuwe patiënten.

Huisartsen die patiënten aannemen  per 1 januari’24 zijn:

Huisartsenpraktijk de Veluwe
Tel: 0578- 57 15 15

Huisartsenpraktijk Smale
Tel: 0578 – 57 28 00

Huisartsenpraktijk Emst
Tel: 0578- 66 12 15


Zijn uw contactgegevens gewijzigd?

Heeft u een nieuw mailadres of een nieuw telefoonnummer? Bent u verhuisd? Mogelijk heeft u er niet aan gedacht om dit aan ons door te geven. In verband met medische hulp is het belangrijk dat wij de juiste contactgegevens van u hebben. U kunt wijzigingen mailen naar assistenten@huisartsendegrootweis.nl


Positieve gezondheid, wat is dat eigenlijk?

Stel u bent al enige tijd ziek, heeft al lange tijd pijn, of u heeft onverklaarde klachten.
De neiging bestaat om te blijven zoeken naar een oorzaak. Terwijl we medisch gezien weten dat bij langdurige klachten de oorzaak lang niet altijd gevonden wordt. Bij het niet vinden van de oorzaak van uw klachten kun u zich behoorlijk hopeloos gaan voelen.
Een belangrijke vraag is dus eigenlijk: Hoe krijgt u grip op uw klachten?

De mate waarin patiënten hun klachten ervaren hangt niet alleen maar af van de onderliggende ziekte. Het heeft vaak met veel meer dingen te maken. Wordt u voldoende gesteund door uw omgeving? Misschien heeft u meer uitleg nodig van uw arts. Misschien is uw lichamelijke conditie te verbeteren met sport of fysiotherapie. Misschien heeft u weinig sociale contacten, voelt u zich eenzaam en kunt u hulp gebruiken van een sociaal werker.

Misschien wordt u zo somber van uw klachten dat u begeleiding kunt gebruiken van onze praktijkondersteuners geestelijke gezondheidszorg. Hoe beter u zich voelt, hoe minder klachten u voelt. Deze zienswijze is eigenlijk volstrekt logisch en zowel patiënten als artsen begrijpen heel goed dat gezondheid veel meer is dan alleen afwezigheid van ziekte. Het gaat ook over lekker in je vel zitten, sociale contacten hebben, van betekenis kunnen zijn, je dagelijkse bezigheden kunnen doen en zelf de controle hebben over je leven.

Dat is Positieve Gezondheid!
Bij huisartsenpraktijk De Groot Weis ondersteunen we deze visie hartgrondig. Mocht u eens willen nadenken over uw eigen gezondheid, kijk dan eens op https://www.mijnpositievegezondheid.nl/  en vul uw eigen vragenlijst in. U kunt hiervoor ook een afspraak bij ons inplannen.

 

——————————————————————————————————————————————————————————————————————

Rookvrije generatie

Onze huisartsenpraktijk zet zich in voor een Rookvrije Generatie. Roken in én om onze praktijk is niet toegestaan!
Samen werken wij aan een Rookvrije Generatie. Mocht u hulp nodig hebben bij het stoppen met roken? Bel met de praktijk voor het maken van een afspraak!