Patiëntenportaal – Huisartsenpraktijk de Groot Weis – Vaassen

Welkom bij Huisartsenpraktijk de Groot-Weis

Huisartsenpraktijk de Groot Weis Jan Mulderstraat 29 8171 CC Vaassen

Terug naar overzicht

Patiëntenportaal

Geachte mevrouw, meneer,

Onze huisartsenpraktijk is tegenwoordig beter bereikbaar. Sinds enige tijd kunt u namelijk gebruik maken van een patiëntenportaal. Dat is een beveiligde website, waarmee u online contact kunt leggen met de huisartsen, de assistente of de praktijkverpleegkundige, veilig en 24 uur per dag. Dit kan sinds kort ook met uw mobiele telefoon of tablet, door middel van een app. We vertellen u er graag iets meer over.

U kunt ons natuurlijk ook nog gewoon bellen voor een afspraak of voor uitslagen of vragen.

Heeft u na het lezen van deze brief nog vragen, neem dan contact op met de praktijk.

Waar kan ik het patiëntenportaal voor gebruiken?

1)    Een afspraak maken (Webagenda). U kunt zelf een afspraak inplannen in de agenda van de huisartsen, met opgaaf van één klacht of vraag. Uiteraard is dit niet bedoeld voor acute of ernstige klachten, daarvoor kunt u beter de assistente bellen.

2)    E-consult: stel online een vraag aan de huisarts, de assistente of de praktijkondersteuner. Een econsult is vooral geschikt voor opvragen van uitslagen, en voor vragen over een eerder spreekuurbezoek. Nieuwe klachten en vragen kunnen vaak niet goed op deze manier behandeld worden. Maak dan een gewone afspraak op het spreekuur.

3)    Herhaalrecepten aanvragen (Receptservice): u hoeft niet meer te bellen of langs te komen.

Hoe kan ik toegang krijgen tot het portaal?

1)    Via de website van de praktijk: www.huisartsendegrootweis.nl

Onderaan de homepage kunt u inloggen. De eerste keer moet u een account aanmaken. Ieder gezinslid heeft zijn eigen account (met een eigen email-adres) nodig.

2)    Met uw mobiele telefoon of tablet: download hiervoor de gratis app van de HRA (Huisartsen Regio Apeldoorn). Dit kan via de App Store of Google Play. Zoek op: “Huisarts Apeldoorn”, en installeer de “HRA | Uw zorg online” app. De eerste keer moet u een account aanmaken. Ieder gezinslid heeft zijn eigen account (met een eigen email-adres) nodig.

De praktijk moet uw account eerst goedkeuren. Daarna kunt u het patiëntenportaal meteen gebruiken.

Voor wie is het patiëntenportaal bedoeld?

Het portaal is bedoeld voor alle patiënten in de praktijk. Het gebruik is persoons-gebonden. Dat wil zeggen dat u via het portaal alleen vragen kunt stellen over uzelf, en niet over andere leden van het gezin. Iedereen, jong en oud, heeft dus een eigen persoonlijke account nodig.

 

Publicatiedatum: 11-05-2021